NOTA DE L’ASSOCIACIÓ ACORD SOBRE EL NOSTRE ASSOCIAT i AMIC JOSEP CONDAL de SANAÜJA

Avui, dia 21 de maig de 2020, ens ha deixat Josep Condal de Sanaüja.

Entre les múltiples vessants de la seva activitat personal i professional, va ser associat de la nostra Associació Cooperació Rural pel Desenvolupament ( ACORD ) des de la seva fundació l’any 2014.

Ell va ser el gran valedor i impulsor de la creació d’un dels projectes d’ACORD : “ El motor pel Segarra-Garrigues poma de muntanya “ que lidera el Grup Cooperatiu Fruits de Ponent d’Alcarràs i que té com a component de base la Cooperativa Agrària del Llobregós.

Recordo com el dia 1 d’agost de 2013 es va fer la presentació del projecte a Cal Planes de Ribelles amb la presidència del Conseller d’Agricultura Sr. Josep Mª Pelegrí, de l’Alcaldessa d Vilanova de l’Aguda Sra. Montserrat Fornells, del President en aquell moment de Fruits de Ponent Sr. Felip Saló i d’ell mateix Josep Condal com Alcalde de Sanaüja , junt amb el Sr. Romà Espuga propietari de la finca.

Allí, a cal Planes, es va plantar la finca pilot amb diferents varietats de poma vermella que, actualment és el referent per la introducció de la poma de muntanya als sectors 1 i 2 del sistema Segarra-Garrigues amb la metodologia de cooperació vertical amb Fruits de Ponent.

Amb Josep Condal vam promoure també el “projecte de Blat de Qualitat”, en la Vall del Llobregós, amb el motor de Casa Tarradellas com a Agroindústria pionera .

Des de l’òptica de la nostra Associació, vull significar la seva gran entrega per la promoció de projectes i activitats que tinguessin com a fruit la millora i el desenvolupament de Sanaüja i de tota la vall i comarca, sempre mirant pel bé de les persones i del país. Ho farem palès declarant a Josep Condal Membre d’Honor de l’Associació ACORD, a títol pòstum.

Descansi en pau.

Montsonís, 21 de maig de 2020
Antoni Pujol
President d’ACORD