Maria Casoliva a la cúpula de la FCAC

Maria Casoliva, agricultora de Sanaüja, presidenta de la Cooperativa Agrària del Llobregós, membre del Consell Rector de Fruits de Ponent, membre d’ACORD i responsable dels grups de treball de la Dona Rural i de la Poma de muntanya d’ACORD, la felicitem ara, per aquesta gran i merescuda notícia en que entra a formar part del Consell Rector de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

La premsa en fa ressò:

 

Diari Segre 28/07/2022

 

Primeres dones a la cúpula de la FCAC, amb la lleidatana Maria Casoliva

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va culminar ahir, en una assemblea general extraordinària, la constitució del nou consell rector, en què Ramon Sarroca, de la cooperativa Almenar Fruits, va ser reelegit president de la FCAC. Sarroca va anunciar la seua voluntat d’impulsar “la implementació de la tecnologia, la promoció del producte cooperatiu al consumidor final, els processos d’intercooperació per augmentar la competitivitat del sector, el relleu generacional i la visibilització de les dones en llocs de responsabilitat. Aquests són els reptes més imminents del sector”.

En aquest sentit i per primera vegada, Maria Casoliva –Grup Cooperatiu Fruits de Ponent– i Antonieta Gual –de la cooperativa Agropecuària Coperal– donen visibilitat a les dones de les cooperatives al consell rector de la FCAC i assumeixen la representació del sector de fruita i horta i de les seccions de crèdit, respectivament. Així mateix, Santi Vergé –Cooperativa Agrària de Miralcamp– serà al capdavant de Cultius Herbacis i Farratges; Ramon Armengol –Cooperativa del Camp d’Ivars d’Urgell– dirigirà el sector de Ramaderia i Llet; Josep Lluís Escuer –Fru-Rose, de Rosselló–, Subministraments, i Enric Dalmau –Camp de Cervià de les Garrigues–, Formació. Xavier Pié –Cooperativa Agrícola de Vilabella– va ser reelegit com a vicepresident de FCAC; Antoni Galceran –Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre– com a secretari, i Ferran Sabater –Corma–, tresorer.