Article sobre l’evolució d’ACORD en els últims 5 anys.

SEGRE TÀRREGA 03-01-2020

CULTIUS AMB VALOR AFEGIT

ACORD connecta l’agroindústria amb els agricultors del territori, fet que fomenta l’arrelament i noves oportunitats laborals. Amb cinc anys ha aconseguit implantar 400 hectàrees de nous cultius.

Cada cop són més els pagesos que aposten per cultius amb valor afegit. Això és gràcies en part a ACORD, que s’encarrega de connectar l’agroindústria amb els agricultors del territori. ACORD és també un dels impulsors del PECT Motors pel Segarra-Garrigues, que divulga la tecnologia del reg més adequada als cultius promoguts a l’entorn del canal. En cinc anys, ACORD ha impulsat, juntament amb Borges, la plantació d’unes 300 ha de pistatxers (està previst arribar-hi el gener del 2021). Un altre cultiu és el blat de qualitat per al consum humà, especialment per fer pizzes, ja que l’empresa vinculada és Casa Tarradellas. Actualment hi ha un centenar d’hectàrees sembrades. La poma de muntanya amb Fruits de Ponent té 9 hectàrees plantades a Ribelles i Sanaüja, que es comercialitzen amb la marca GR Apple. La vinya en regadiu a Verdú és un altre dels motors que compten amb la vinculació de Codorniu, Torres i l’associació Vins del Riu Corb. El seu objectiu és més experimental igual que l’olivera, que s’ha començat a estudiar en una finca experimental de les Garrigues. Finalment hi ha la doble collita del pastone amb la Cooperativa d’Ivars que ja ha superat el seu objectiu de 14.000 tones.

 

OBJECTIU

La filosofia de treball de l’entitat és la “cooperació vertical”

L’Associació Cooperació Rural pel Desenvolupament (ACORD) ha aconseguit implantar més de 400 ha de cultius amb valor afegit en només cinc anys. La filosofia de l’entitat “cooperació vertical” i el “win-win”. El seu president, Antoni Pujol, explica que les empreses garanteixen la compra de la matèria primera i ofereixen assessorament als agricultors i aquests aconsegueixen donar viabilitat als seus negocis.