COLLITA PISTATXO 2021

El Projecte Pistatxo BAIN segueix creixent tant en hectàrees plantades com en productors adherits

Borges Agricultural & Industrial Nuts ha organitzat les jornades del Pistatxo els dies 4 i 5 d’octubre amb l’objectiu de seguir donant impuls al Projecte Pistatxo BAIN. Aquestes jornades s’han organitzat per tal de donar a conèixer, als potencials productors interessats en formar part del Projecte Pistatxo BAIN, la gestió eficient de la seva recol·lecta, així com mostrar-ne la mecanització.

Actualment, el Projecte Pistatxo BAIN ha arribat a les 314 Has i 47 productors adherits. Aquests cultius es troben a les comarques de l’Urgell, la Segarra, les Garrigues, la Noguera, el Segrià, el Pallars Jussà, la Ribera d’Ebre, el Baix Cinca i la zona de Barbastre.

Amb aquest projecte Borges té com a objectiu contribuir a la millora de la renda agrària, dinamitzar econòmica i socialment el territori, crear sinèrgies al llarg de la cadena alimentària, obrir noves portes de cooperació en producció, assessorament, transferència, recerca i millorar l’autoabastiment de BAIN en defensa d’una agricultura de proximitat més sostenible.

El Projecte Pistatxo de BAIN va néixer el 2015 per contribuir a activar l’economia de la zona de regadiu del Canal Segarra-Garrigues a través de plantacions de pistatxers, amb interès també per altres regadius de Lleida i la Franja, i es vincula facilitant tota la informació i assessorament continuat necessaris perquè els productors interessats puguin cultivar amb èxit una plantació de festucs, en el marc d’un acord de cooperació vertical, garantint-ne la seva comercialització maximitzant-ne el valor.
D’aquesta manera, BAIN posa a disposició dels agricultors tots els seus coneixements sobre la plantació, gestió i industrialització, gràcies a l’experiència acumulada en les seves plantacions a Extremadura, Andalusia i Catalunya. Així com també ofereix formació i assessorament gratuïts tan per a la plantació com per al processat i es compromet a la compra i comercialització dels fruits en bones condicions i amb valor.

Font: Radio Tàrrega 06/10/2021

El PECT Motors Segarra-Garrigues, projecte de desenvolupament rural cofinançat pel Fons de Desenvolupament Regional Europeus i la Diputació de Lleida,  ha permés implantar una plataforma experimental de reg per a la investigació del cultiu i el seu maneig.